WordPress en plugin updates

Het kan zijn dat je bij het inloggen op /wp-admin een melding in beeld krijgt dat er een update klaarstaat van een bepaalde plugin of van WordPress zelf. Je hoeft zelf niet te updaten en we raden zelfs aan dit NIET te doen.

Bij elke update van een plugin kan er nieuwe code geïntroduceerd worden die tot problemen leidt op jouw site. Of dat conflicteert met een andere bijgewerkte plugin bijvoorbeeld. Bij Van Ons updaten we WordPress en plugins periodiek als onderdeel van het hosting contract en de bijbehorende service level agreement (SLA).

Moet ik zelf updaten?

Nee. Als je hosting en onderhoud bij Van Ons hebt ondergebracht, doen wij dat voor je.

We testen updates eerst op een ontwikkelomgeving (development) en testen dan of de ontwikkelomgeving nog goed werkt. Als dat het geval is voeren we de updates ook op de live website uit. Als er iets kapot gaat lossen we dat eerst op voordat de updates en de fix worden uitgerold naar de live site.

Hoe vaak updaten jullie?

4x per jaar, vaker als er een beveiligingsupdate beschikbaar komt.

Wat als er toch iets kapot gaat n.a.v. een update?

Dan verhelpen we dit kosteloos.

Heb je het antwoord gevonden? Bedankt voor de feedback Er was het probleem met het opslaan van je feedback