Framework

Laravel is in juni 2011 uitgebracht en is inmiddels één van de meestgebruikte open source PHP frameworks die er is. Het is een framework en mag daarom niet verward of vergeleken worden met een content management systeem (CMS).

Een CMS biedt gelijk een heel dashboard om content in te maken en te bewerken. Denk aan het toevoegen van pagina's en het uploaden van afbeeldingen. De onderliggende techniek van zo'n CMS is hetzelfde en kun je niet vervangen.

Een framework is een set aan tools. Een skelet om het systeem / site / shop / app / platform op te bouwen. Vooral belangrijk voor ontwikkelaars dus. Je kunt er vervolgens wel een CMS op neerzetten, als dat nodig is voor jouw project. Voor Laravel zijn er dus verschillende CMS'en verkrijgbaar! Wij hanteren dan vooral Nova en Statamic.

Het fijne aan werken met Laravel en Statamic is dat je een modern skelet hebt én een super overzichtelijk CMS dat precies doet wat jij wilt. Pagina's en artikelen beheren natuurlijk, net als media, dat ken je wel. Maar ook het beheer in de backend en de kolommen die je daar ziet bijvoorbeeld, zijn geheel naar wens in te richten. Meertaligheid? Geen enkel probleem voor Statamic!

Heb je het antwoord gevonden? Bedankt voor de feedback Er was het probleem met het opslaan van je feedback