Webhosting

Wikipedia: "Webhosting is een dienst die [..] ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor zorg te dragen dat een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf."

Het is mogelijk om via Van Ons webhosting af te sluiten en dat doen de meeste van onze klanten dan ook. De voordelen hiervan zijn:

1. Er is één loket voor alles dat met (de techniek van) je website te maken heeft: dat zijn wij.
  2. We garanderen een hoge snelheid. Bij oplevering van een nieuwbouw traject 75/100 volgens Google PageSpeed en meestal is dit hoger.
  3. De betrouwbaarheid is op orde. We gaan voor 99,99% up time.
  4. De veiligheid is hoog. Op meerdere lagen van de hosting en de applicatie is toegang beperkt tot diegene die er echt bij moeten bijvoorbeeld.

Shared of dedicated?

Veel van onze klanten zijn prima uit op een "shared server". Dat wil zeggen dat de capaciteit van een server gedeeld is met andere sites. Dat klinkt wellicht niet ideaal, maar de resources van de totale server zijn erg ruim opgezet én bij Van Ons heb je de garantie dat je met enkele tientallen (meestal zelfs maar maximaal 10) sites op 1 server staat en dat al die andere sites ook door ons gemaakt zijn. Je zit gegarandeerd goed!

Soms heeft je site echt meer resources nodig, dan is het mogelijk een "dedicated server" af te nemen. De kosten hiervan zijn hoger dan bij shared, maar zo weet je zeker dat alle resources alleen voor jou zijn.

Van Ons adviseert altijd in wat voor type en hoeveel servers er nodig zijn voor jouw project. Er kan dan ook verder ingegaan worden op hoeveel cores, CPU en opslag nodig is.

Inbegrepen

• +/- 15GB opslag.
  • Een gratis SSL certificaat van Let's Encrypt.
  • Elke nacht een complete backup van database, media en alle bestanden.
  • Caching op serverniveau. Denk aan Varnish en Memcached. Dit zorgt voor snelle sites zonder dat je daar verder nog veel aan hoeft te doen.
  • Afhandeling van de e-mailnotificaties die je website verstuurd via Mandrill. (de SMTP service van Mailchimp)*
  • Updates van gebruikte software op de website (bijv. plugins). Deze testen we eerst op development. Als alles dan goed werkt, gaat het naar live toe. Ontstaan er kleine gebreken n.a.v. deze updates dan verhelpen we deze eerste (kosteloos) voordat het naar live gaat.
  • Toegang tot ons Support kanaal.

Lees ook onze uitgebreide Service Level Agreement (SLA) die onderdeel is van ieder hostingcontract.

Optioneel

• Uitgebreide DV, EV of wildcard SSL certificaten.
  • Meer opslagruimte. Dit is soms nodig voor organisaties die veel data verwerken of bijvoorbeeld een archief beheren.

Referenties

Websites zoals indebuurt.nl van DPG Media en Mediacourant.nl die wij hosten, trekken miljoenen bezoekers per jaar. We zijn er trots op dat we zorg dragen voor dit soort high-traffic sites!

Let op! Geen mailboxen

Webhosting en e-mailhosting zijn echt twee verschillende dingen. Al heeft het wel met elkaar te maken: vaak als je hosting afsluit zit daar ook een mailbox bij en dan staan je e-mailberichten dus daadwerkelijk op dezelfde server als waar je website staat.

Bij Van Ons webhosting zitten nooit mailboxen.

Wij raden aan gebruik te maken van Gmail of Office 365. Ook via Gmail kun je met je eigen domein werken: als je bijvoorbeeld naar info@van-ons.nl mailt werkt dat voor ons via Gmail.

*Fair use: gemiddeld stuurt een website elke week een paar mailtjes. Heeft jouw site aanzienlijk meer notificaties nodig dan onze andere klanten, dan stellen we voor je eigen Mandrill-account te koppelen. De kosten van Mandrill of een andere SMTP-service zijn voor jou.

Heb je het antwoord gevonden? Bedankt voor de feedback Er was het probleem met het opslaan van je feedback