Cronjob

Een cronjob is simpelweg een taak die periodiek wordt uitgevoerd. Voorbeelden van taken zijn:

• Stuur een e-mail
  • Ping een server
  • Verwijder afgehandelde bestellingen

De periode kun je instellen: "verwijder elke 24 uur afgehandelde bestellingen". Deze taak zal dan elke 24 uur opnieuw worden uitgevoerd. Cronjobs maken een deel van het werk dat bij een website komt kijken dus een stuk eenvoudiger.

Met een plugin als WP Crontrol heb je een overzicht van alle cronjobs die op jouw site actief zijn en wanneer ze worden uitgevoerd. Het is zelfs mogelijk om een cronjob handmatig uit te voeren (te runnen), bijvoorbeeld om deze te testen.

Effectief is een cronjob een Linux commando dat op een bepaalt moment wordt uitgevoerd.